BACK

突觸 Synapse

Synapse

商業空間 / 桃園大園

親子互動空間以<突觸>為概念,創造如腦幹細胞自由傳導與連結的曲線矮牆,並藉高低層次起伏形成新的互動關係,設計引導學齡前孩童腦部發育的空間。

 

Based on the concept “Synapse”, we designed this interactive playground. It is aimed at helping the brain development of pre-school children. By shaping a curvy dwarf wall as free as neuron transmission and arranging layers in various heights, relations between parents and kids are innovatively created.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

細部設計以矮牆分割遊戲區,並崁入遊戲軌道和增加親子互動的圓形窗口。為營造趣味安全的遊戲空間尺寸以兒童高度為主,並以導圓角處理邊角。

全區以自然的F1松木合板為主,材料簡易而環保。天然紋理溫潤空間,並以墨色牆漆為底、純木質玩具點綴色彩,融入日光,視覺層次的安排簡樸而細緻。

 

Design by C.H.I. Design Studio
Photography by Hey!Cheese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

When it comes to the design details, a toy car track and several round windows are set into curvy walls divided the playground in different parts , parent-child interaction is greatly enhanced. To strike a balance between safety and fun, the space is mainly designed for Kid’s size. As an aside, all the right-angled corners are replaced by round ones to avoid danger.


The selection of materials is simple and environmentally friendly. A cozy atmosphere permeates as the construction is mainly made by natural pine plywood. Last but not least, dark painted walls and colorful toys add the finishing touch to the entire space whilst the bright sunshine is integrated.

Design by C.H.I. Design Studio
Photography by Hey!Cheese